Főoldal Újdonságok Fórum
Liturgikus naptár
Vasárnapi gondolatok
Hétköznapi gondolatok
Szentek ünnepei
Irattár

dolgozoszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
DOLGOZÓSZOBA

Nagyböjti idő, 2. hét Csütörtök

Jer 17, 5-10
Áldott az az ember, aki az Úrban bízik.
Lk 16, 19-31
Meghallható a földön Isten szava.

Korunkban egyre többen vannak a Lázárok, és a távolság is növekszik a szegények és a gazdagok között. Nap mint nap beléjük botlunk, és nem kerülhetjük el a kérdést: mennyire természetes az, hogy nekünk van, és nekik nincs. Mit várnak tőlünk? Talán csak megértést, odafigyelést, egy jó szót, asztalunkról lehulló morzsát. A magnificat szavai válaszolnak az evangéliumi boldogságok ígéretére: „Az éhezőket minden jóval betölti, a gazdagokat elbocsátja üres kézzel.

Forrás: Bárdosy Éva

1. Add, hogy népünkből ne vesszen ki a jóra törekvés, az igazság utáni vágy, az összefogásra való képesség! Hallgass meg, Urunk!

2. Áldd meg hazánkat szép családokkal! Adj a fiataloknak bátorságot, életkedvet, jövőbe vetett keresztény reménységet, hogy szívesen fogadják a gyermekeket, és szeretetben föl is neveljék őket! Hallgass meg, Urunk!

3. Segíts összefognunk a hazánkat fenyegető sokféle rossz ellen! Add meg a megkülönböztetés adományát, hogy biztosan válasszunk mi is, utódaink is a rossz meg a jó között! Hallgass meg, Urunk!

4. Segíts a törvényhozóknak, hogy állami törvényeink igazságosabbak legyenek, igazságosabbak, mint az a törvény, amely alapján téged igazságtalanul halálra ítéltek! Hallgass meg, Urunk!

5. Óvj meg minket az igazságtalan ítélkezés bűnétől, segíts, hogy egymást a te megbocsátó, szelíd, sosem képmutató szemeddel lássuk és megértsük! Hallgass meg, Urunk!

6. Adj örök boldogságot az elhunytaknak, mindazoknak, akik hazánk szabadságáért haltak meg egész történelmünk folyamán! Hallgass meg, Urunk!


Az emberi szív mélységes nagy titok, mert hajlik a jóra, szépre és a szentre, de mégis sokszor elbizonytalanodik, és állhatatlan tud lenni. Isten kegyelme segítségével a fellobbanó buzgóság állhatatossággá válik. Szívünk átformálásához kérjük Isten kegyelmét.


forrás: nagyböjti lista (2000)

Smikál György: Bűnben

Földből kitépett kő vagyok. Fényhiány.
Szétrobbant csönd foltja a semmi falán.
Elgondolt hang egy elképzelt orgonán.
Abbahagyott mozdulat
Ütötte seb a szíven.

És Te mégis bennem építed templomod!Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség