Főoldal Újdonságok Fórum
Liturgikus naptár
Vasárnapi gondolatok
Hétköznapi gondolatok
Szentek ünnepei
Irattár

dolgozoszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
DOLGOZÓSZOBA

Rózsafüzér királynője
Ünnepe: október 7

Hálaünnep a mai, Mária közbenjárásáért, az Isten segítségéért. Máriával együtt újra meg akarjuk erősíteni az igent az Isten akaratára. A rózsafüzér imádságában pedig, Jézus életéről elmélkedve, Isten iránti szeretetünkben szeretnénk megerősödni.

„Történjék velem szavaid szerint!” – halljuk Mária visszavonhatatlanul elkötelezett válaszát Istenszándékára. Ne gondoljuk, hogy Máriának olyan könnyű volt ezt kimondani, hiszen megelőzte a kérdezés, a csodálkozás, sőt talán bizonyos értetlenség is. Nekünk sem egyszerű felismernünk és elfogadnunk Isten akaratát, mert meg vannak a saját elképzeléseink. Bizonyos értelemben Isten valóban ismeretlen, s pillanatnyilag érthetetlen utakra hív minket. Egy azonban egészen biztos: ez az út jelenti a boldogságunkat az életben, és ez vezet az üdvösségre. Mondjuk mi is bátran Istenakaratára: Történjék velem szavaid szerint. (Adoremusz 2004)

1571-ben Lepantónál - egy tengeri ütközettel - megkezdődött a török hatalom hanyatlása.

V. Szent Piusz pápa a csatát segítendő a rózsafüzért imádkozta, közben látomása volt, mégpedig a győzelmet látta. Valóban, délben a szél megfordult, a füstöt a törökökre vitte, így a keresztesek győztek.

A pápa a győzelem tiszteletére engedélyezte az ünnepet. 1716-ban Péterváradnál is a rózsafüzér imádkozása segített győzelemre. XIII. Gergely pápa elrendelte az ünnepet, XI. Kelemen pápa az egész egyházra kiterjesztette.

Ismerd meg, és imádkozd a Szentolvasót.

Vigyázz!
 Imádságos lelkület nélkül nem élhetsz teljes értékű életet!

 

Képek a szentről:

Ajánld ismerősödnek is a szent ünnepét!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség