Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Titok (Szilvarérum / Titok)
Bekerült: 2003.06.04. 17:19
Megnyitva: 2449. alkalommal

Einstein: A titokzatossal való találkozás a legszebb élmény. És minden tudomány eredete.

Seneca: Quod tacitum esse velis, nemini dixeris. (=Amit titokban akarsz tartani, ne mondd senkinek.) A rózsa a titoktartás jelképe (sub rosa) azért rendelte VI.Hadriánus pápa a rózsakehely felhelyezését a gyóntatószékek tetejére.

(Új Ember 1982. XI. 14)

V.Hugo: Két okból szoktuk bámulni a csillagot, mert ragyog, és mert kifürkészhetetlen. Közvetlen közelünkben azonban van egy sokkal elbűvölőbb és sokkal mélységesebb titok, a nő!

Perlaky: Ne feledd, hogy barátodnak van barátja, és barátod barátjának is van barátja. Vigyázz titkaidra!

Iraki arab közmondás: Az a titok, melyet hárman ismernek: közkincs. Az a titok, melyet ketten ismernek: pletyka. Az a titok csupán, melyet csak egy halott ismer.

Magyar közmondás: Asszonyra ne bízd a titkot, mert a könyökén is kiszalad. Részegre (asszonyra) gyerekre nem bízzák a titkot. Nehéz a részeg ember szájára lakatot tenni. A titkot a tyúk is kikaparja. Egy-titok, kettő-tanács, három-széles, istenadta világ. Ha titkot akarsz kitanulni, jártasd a boroskorsót. Nem titok, amit a piacon, malomban tudnak.

Latin közmondás: Deo nihil clausum. (=Isten előtt semmi sem lezárt titok.)

Homoki Nagy Gizella: A titkom az, hogy a titkok, csodák, remények, nem kell, hogy elhaljanak számunkra, gyermekkorunk utolsó angyal hozta karácsonyfájával, s talán az első, és utolsó tiszta diákszerelemmel. Titkom, hogy VAN titok a világon, s a világban van jövőm, hogy a jövőm nagyobb, mint a múltam, bármilyen is volt az! Van jogos reményem, és okom a jókedvre.

Kner I: Olyan asszony akad, aki hallgat, de olyan soha, ki valamit elhallgat.

(Gondolatok 36)

 Lin-Yu-Tang: A nők szerint, a titok vagy túlságosan nagy ahhoz, hogy egyedül hordozzák, vagy túlságosan kicsi ahhoz, hogy érdemes volna megőrizni.

(Gondolatok 51)

Gracián: Sokan rajta vesztettek már a bizalmasságon? Elsősorban veszélyesek a bizalmas baráti közlések. Aki titkát mással közölte, rabszolgájává tette magát? Szóval: titkokat ne hallgassunk meg, és ne mondjunk el.

(Az életbölcsesség 167-8)

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_TITOK.doc (23 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség