Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

A szakács és a kutyák (Szilvarérum / Gonoszság)
Bekerült: 2003.09.23. 14:53
Megnyitva: 1505. alkalommal

A szakács ebédet készített. A kutyák a konyhaajtónál feküdte és sóváran szimatolták a finom ebédet, amelynek illata a serpenyőből áradt. Lustán szunyókáltak és gyönyörű álmai voltak. Néha álmukban felvakkantottak, jelezve a szakácsnak, hogy el ne feledkezzék róluk.
A szakács velős, mócsingos csontdarabokat dobott ki a kutyáknak. Azok boldogan marcangolták és nyeldesték a finom falatokat. Össze is vesztek rajta, de amikor elfogyott a kedvükre való eledel, kibékültek. Nyalták a szájukat és mondogatták:
- Ez igen. Ez döfi. Ez a szakács a legfinomabb falatokkal forgolódik, hát csak megérdemli a fizetését, amit a gazdától kap. Jól tette a gazda, hogy felfogadta. Ez a szakács a világ legügyesebb szakácsa.
Egyik nap a szakács borsó, bab, és zöldséghulladékot tett a szemetes kosárba. A kosár tartalmát a szemetes ládába öntötte, amely az udvar egyik sarkában állott. A kutyák odamentek és turkálni kezdtek a ládában, dobálták orrukkal a hulladékot, hogy hátha találnak fogukra valami falatot. De csalódtak, nem találtak semmit. S borzasztóan bosszankodtak és mérgelődtek. Visszatértek a konyhához, néztek dühösen be a nyitott ajtón, végigméregették a szakácsot és morogva mondogatták:
- Ez mégiscsak hallatlan! A gazdánk ilyen rossz szakácsot fogadott fel. Nem érdemli meg a fizetést, amit a gazda ad neki. Érthetetlen is, hogy miért tűri meg a gazda! Ez a világ legrosszabb szakácsa.
- Úgy van, - hagyta helyben a másik kutya. – Én, ha a gazdának lennék, az ilyen rossz szakácsot elkergetném a háztól.
- Kirúgnám, kirúgnám, - vakkantotta a harmadik.
A szakács nem törődött a kutyák haragjával. Készítette a finom ebédet, de nem a kutyáknak, hanem az embereknek.

Leo Tolstoj

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_gonoszsg.rtf (5 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség