Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Sivatagi atyák bölcs humora (Humor)
Bekerült: 2004.03.12. 12:11
Megnyitva: 3748. alkalommal

Az alázatossággal kapcsolatban ezt mondta a híres Antal atya: "Ha egy centimétert lehajolsz, tízzel emelnek feljebb."

Az erényekkel kapcsolatban hangoztatta a boldog emlékű János atya: "Az erény, amely nem volt kitéve kísértésnek, nem erény, hanem csak hipotézis."

- Olyan csúnya ez a világ, hogy néha én is csúnyának érzem magam - panaszolta öreg rendtársának a szerzetes. - Ha csúnya orrod van, azért ne a tükröt hibáztasd...- felelte az öreg. Az egyik papot, aki első szentbeszédére készült, így oktatta idős társa: "Ne feledd, testvér, egy szentbeszéd sohasem rossz, ha a hallgató rövidebbnek találja, mint ahogy várta."

Az egyik szcétai öreget sokat zaklatta a cellatársa. Egy napon megelégelte az öreg. - Testvér, ma éjszaka azt álmodtam, hogy a mennyországban jártam - mondta. - Velem is találkoztál? - kérdezte a testvér. - Nem. Éppen emiatt voltam biztos benne, hogy a mennyországba kerültem.

Sírgyalázáson kaptak rajta egy nomádot, és Sziszóész atya elé vezették. - Nem szégyelled magad, hogy sírokat rabolsz ki? - kérdezték. - Én senki élő emberfiának nem okoztam kárt? - magyarázta a nomád.

Látogatóba ment az öreg, és megkérdezte társától: - Van még abból a múltkori borodból? - Hogyne volna, testvér. - Akkor kérek egy pohár vizet.

 A testvért, aki a múltat siratta, öreg rendtársa ezzel vigasztalta: "A múlt összetört tojás, a jövő pedig tojás, amit még ki kell kotolni."

Egy öreg sokévi küzdelem után így sóhajtott fel? "Istenem, ha te mindenütt ott vagy, hogyan történhet meg, hogy én mindig másutt vagyok?"

Pliniánusz gyógyász előadásokat tartott a misszióba induló barátoknak. - Ha találkoznál egy gyulladásos maláriában szenvedő beteggel, hány szem mercuriumot adnál neki? - kérdezte az egyik fiatal baráttól. - Tizet - hangzott a válasz. - Pliniánusz csöndbe burkolózott, a fiatal barát meg leült. Öt perc múlva a barát felemelte kezét: - Mester, szeretném módosítani a válaszomat. - Elkéstél. A beteg egy perccel ezelőtt meghalt!

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség