Főoldal Újdonságok Fórum Üzenetek Képeslapküldés Házirend
INFORMCIS OLDAL

Ha a Plbnia hasznlata kzben valami nem mkdtt, pldul nem kaptl emailt, egy funkcit nem tudsz hasznlni, vagy krsedre, krdsedre nem rkezett vlasz stb., akkor rdemes ezen az oldalon krlnzni. Itt ugyanis azokat az informcikat tallod, amelyek segthetnek megrteni a rendszer mkdst, segtsget nyjtanak a hasznlathoz, vagy magyarzat arra, hogy mirt nem kaphattad meg az automatikus email rtestt.

Gyakori problmk, megoldsok:

Nem tudom meghallgatni/megnézni a KépHangTár anyagait

Az anyagok lejátszásához számítógépedre telepíteni kell a RealPlayer nevü ingyenes programot valamint gépednek beüzemelt hangkártyával és hangszóróval kell rendelkeznie. A program internetröl való letöltéséhez találsz linket a KépHangTár oldalán.

A program helyes telepítése esetén a dalok ill. elöadások címeire kattintva automatikusan ki kell nyilnia a lejátszóprogram saját ablakának. Sikeres kapcsolat esetén (amit a buffering felirat jelez a lejátszó alján) a lejátszásnak néhány másodpercen belül el kell indulnia.

Lehetséges, hogy a kapcsolat felépülését ill. az anyagok átvitelét a munkahelyi tüzfal megakadályozza. Ekkor megpróbálhatod átállítani lejátszódban az adatátviteli protokolt, ami ugyan egyes anyagok rosszabb minöségü vételét eredményezi, de bizonyos körülmények között lehetövé teszi a lejátszást. Ehhez kattints a lejátszó "View" menüjére és itt válaszd a "Preferences" majd a "Transport" / "RTSP Settings" / "Use HTTP only" pontokat vagy ugyanitt
a "Transport" / "Automaticlly..." lehetöséget.

Ezen kivül konzultálhatsz a helyi informatikussal, mert szükség lehet a "Proxy" adatainak beállítására (ez a "Transport" fül mellett található) vagy kipróbálhatod a "Use my web browser's..." beállítással.

Nem tudok regisztrálni, belépni

A regisztráció folyamata:
1. A regisztráció oldalon megnézed a házirendet
2. Amennyiben elfogadod, kitöltöd a kérdőívet, beírod (legalább a kötelező) adataid
3. Az adatokat elküldve (helyes emailcím esetén) a rendszer emailen értesítést küld, amelyben elküldi az első belépésnél szükséges megerősítő kódot is.
4. Valamelyik "zárt" oldalon (pl. a főoldalon) beírod a regisztrációnál választott nevet és jelszót.
5. Az első belépés alkalmával ezek után még nem enged be, hanem megkérdezi a megerősítő kódot, amit emailben kaptál.
6. Belépsz, a regisztrációd sikeres, innentől már csak a neved és jelszavad használatára lesz szükséged.

Hibalehetőségek:
1. A kötelező adatokat nem (vagy nem jól) töltötted ki, ilyenkor hibaüzenetet küld a rendszer, addig nem léphetsz tovább.
2. Elgépelted az email címedet, így nem kaptad meg az értesítő levelet a megerősítő kóddal.
3. A megerősítő kód 8 számjegy, 1 betű és ismét 8 számjegy. Előtte, utána nincs szóköz!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség