Főoldal Újdonságok Fórum
Kérdések és válaszok
Kérdezz te is!
Rózsafüzér csoport
Imakérés

tarsalgo[kukac]plebania.net
Levél a moderátoroknak

 
TÁRSALGÓ - Kérdések és válaszok
VALLÁSI KÖZÖSSÉGEK - Mozgalmakról

Kedves TM!

Ti mondtátok (a honlapon), hogy ne szégyeljünk segítséget kérni. Hát én most nem szégyellek másodszor is írni nektek. Még mindig a "keresztyének kommunájáról" van szó. Mint már említettem, egy evanglizáción tűntek fel a térítőik itt a mi városunkban. Mint azóta megtudtam, Győrben laknak, onnan járnak le hozzánk. Mert járnak. Hozzánk az ificsoportba (katolikus hátterű közösségről van szó). Három héttel ezelőtt egyedül volt egy lány, múlt héten már hárman jöttek, köztük állítólag egy korábbi (jelenlegi?) vezető-féle fiú is. Külön-külön beszélgetnek az ificsoport tagjaival, hazakísérnek embereket (nem örülök, hogy már a fél csoportnak tudják ily módon a pontos címét...!).
Először azt hittem, egyszeri "akcióról" van szó, ezért csak annyit mondtam a többieknek, hogy vigyázzanak azzal a lánnyal. De most, hogy visszajöttek, ráadásul többen, muszáj lesz komolyan lépni.
Első dolgom lesz, hogy összetrombitálom kis közösségünket, meg a papunkat, és megbeszélem velük, mi a helyzet. A gond csak az, hogy a "kommunásokról" keveset tudni. Magukról nem beszélnek, így nem tudjuk, hányan vannak, mivel foglalkoznak, hogyan kerülnek ide minden pénteken (gondolom, vonattal, de elég fárasztó lehet...), stb.
Olyan emberrel lenne jó beszélnem, akinek van valami konkrét, személyes tapasztalata a kommunával kapcsolatban (ismerőse volt/van ott, esetleg ő maga is megjárta). Azt hallottam, hogy pár éve Székesfehérváron is volt egy botrány, amikor gimnazistákat "térítettek meg", és végül a szülők erőszakkal hozták ki a gyerekeket a kommunából.

Szóval jó lenne valami támpont, hogy hogyan viszonyuljak/junk a helyzethez. Hogyan tudom az embert szeretni, és a tanításuk ellen védekezni egyszerre?

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
A dolog sürgős, és nagyon megköszönném, ha tudnátok valahogy segíteni.

ibanez

Az illető "kommuna" a "dunaföldváriaknak" is nevezett szekta, amely "Holics- csoport" néven is ismert. Megkülönböztetendő a "Család" (Family) nevű szektától, noha hasonló hozzá. A "család"-ot David Berg alapította Amerikában, első nevük: "Children of God".

A szóbanforgót szekta (ha esetleg nem mindkettőnek a látogazásáról van szó kérdésed alapján) tagjai újabban "Új keresztényeknek", "Őskeresztényeknek", ill. "Valódi keresztényeknek" nevezik magukat. A bécsi Gottfried Holic alapította. Innen ered a szekta egyik elnevezése. A "Jégmadarak" név a bécsi összejöveteleik helyszínéröl - Eisvogelstrasse (Jégmadár utca) - származik.

Ezekre a szektákra általában fundamentalista Biblia-értelmezés jellemzö, de mégis saját, nem rendszerezett elvek alapján, gyakran igencsak önkényesen gyakorolják.Gnosztikus nézeteik: nincs megváltás, Jézus csak példája kedvéért jött el, lényeg Isten parancsainak követése. Nincs isteni irgalom. A kommunában félelem és szigor uralkodik.

Az alábbi személyes beszámoló is segítségedre lehet:
"Egyik közösségi testvérünk elmondta, hogy nagyon erösen próbálnak rá
hatni ezek a fiatalok és jó lenne ha vele mennénk, mert megbeszélt velük egy találkozót. Éppen a körünkben volt egy fiatal pap, ö is velünk jött. 5-6-an voltunk. Az atya kezdett elöször beszélni, de nem árultuk el nekik, hogy ö pap. Azt mondta, mi a Katolikus Egyházhoz tartozunk, az Egyházat Jézus Krisztus alapitotta közel kétezer éve, jelenlegi földi vezetöje II. János Pál pápa.
Most mondjátok meg ti, milyen egyházhoz tartoztok, ki alapitotta, mikor és ki a vezetöje. Erre nem voltak hajlandók válaszolni. Az atya azonban ragaszkodott hozzá, addig nem mehetünk tovább, amíg erre nem válaszoltok. Egy darabig ezen folyt a huzavona. Majd azt mondták neki: látjuk, hogy te különösen gonosz ember vagy! Ezután köszönés nélkül távoztak. Többet nem is láttuk öket."

aartoo


Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Hozzászólás:


Aláírás (név, becenév):

Ellenőrzésként az aktuális év:

Az International Missions Team Ez is egy hasonló csoport.Karlsruhe székhellyel ,de Mo.is van csoportjuk Családokat szakítanak szét.Dieter Klaus Spíra a Próféta.,a vezetőjük.Vigyázzunk nagyon

Buci [#1] 2013-08-06 10:31

Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség