Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Pasaréti Ferences Alapítvány
Bekerült: 2006.08.31.
Megnyitva 2383. alkalommal

Kategória: Alapítványok
Egyházmegye: Esztergom-Budapest
Település: Budapest II.

Weboldal: http://pasaret.ofm.hu/
(Innen látogatták: 2051 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Plébániák
Budapest-Pasarét - Páduai Szent Antal plébánia
Szerzetesrendek, rendházak
Kisebb Testvérek Rendje (ferencesek)

Bemutatkozás:
A Pasaréti Ferences Alapítvány közhasznú alapítvány, melynek céljai: szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység diák- és tömegsport tevékenység.

Az Alapítványt a Kapisztrán Szent Jánosról nevezett Ferences Rendtartomány hozta létre 1999-ben, hogy a környék jószolgálati feladatait ellássa. Az ingatlan tulajdonosa a rendtartomány.

Az Alapítvány székhelye a Kájoni János Közösségi Ház, mely Pasaréten, a Szilfa utca 4. sz. alatt, kertes ingatlanon található. A Házban működik a Testvérkék Ferences Óvoda, valamint a Gondviselés Háza idősek napközi otthona.

E két intézmény fenntartásához az alapítvány - az alapító okiratában lefektetett irányelvek szerint - hathatós segítséget nyújt.

A Ház ad életteret A "zene mindenkié" Egyesületnek, amely fogyatékos gyerekek és fiatalok zenetanításával foglalkozik.

Fentieknek megfelelően 2004 szeptemberétől 2005 augusztusáig alábbi rendezvényeknek volt színtere a Ház: (a teljesség igénye nélkül):

Kulturális események:

A Pasaréti Ferences Alapítvány szervezésében 2004. szeptemberétől a következő rendezvényeknek adott színteret az Alapítvány által fenntartott és működtetett Kájoni János Ferences Közösségi Ház:

szeptember 26-tól október 10-ig: Baumgarten Karola Botanika másképp c. kiállítása. A festő akvarelljei mély emberségről, a természet szeretetéről és igen alapos botanikai műveltségről
tanúskodtak. A kiállított képek korhatár nélkül vonzották a növényvilág iránt érdeklődőket.

Október 14-től a Pasaréti Páduai Szent Antal templom fennállásának 70. évfordulójára készített kiállítás tárgyait csodálhattuk. Az egyházi művészettel foglalkozó konferencia résztvevőit is vendégül láttuk, akik az előadásokon kívül környék bauhaus építészeti stílusának
építményeit látogatták végig.

Ugyancsak októberben az építésztalálkozó rendezvényeinek adott otthont a Ház.

November 6-tól 18-ig Bakay Zita alkotóművész selyemfestményei vonzották a finom szépségre.

December 3-tól 16-ig Hugyecsek Balázs faszobrász Tövisek című kiállításnak látogatóit pedig a férfias, darabos, de sok fantáziával elkészített fafaragások és festett fatáblák színes forgataga bűvölte el.

Február 19-én nyílt meg Vida Zoltán szobrász és festőművész kiállítása. Az idős alkotóművész kiállításának címe: Ember és természet.

Hangversenyeink:

Hangverseny Mikuláskor - a Pasaréthez tartozó művészek előadóestje.(2004.dec. 5.)

A Zene Mindenkié Egyesület karácsonyi koncertje (2004.dec. 18.)

A Magyarországi Finnek Egyesületének meglepetés-hangversenye (2005. febr. 27.)

Májusban a Bárdos Zenei Hetek egyik hangversenyének adtunk helyet, később a Pitypang utcai általános iskolások muzsikáltak, július elején Mózes Tamara zongoraestje üdítette fel a kánikulában elfáradtakat.

Augusztus 16-án japán zenészek adnak érdekes koncertet.

"Színház":

Jótékony célú előadást láthattunk a dévai árvák megsegítésére a Don Bosco egyesület szervezésében (jan.27.)

Filmklubunk minden hónap harmadik péntek estéjén látogatható. A filmklubot Sárosi Attila filmesztéta vezeti, a műsoron lévő film előtt rövid ismertető, utána beszélgetési lehetőség van. A bemutatásra kerülő filmek a "művészfilm" kategóriába tartoznak.

Karácsony előtt vajdasági betlehemezők nagy átéléssel és ízes tájszólással karácsonyi misztériumjátékot adtak elő. (dec.18.)

Családsegítés: általános iskolás korú gyerekek nyári szünidős foglalkoztatása, Baba-mama klub minden szerdán délelőtt kismamák jönnek gyerekeikkel. A klubot Dr. Rochlitz Zsuzsa orvos vezeti. A foglalkozásokon szó esik az egészséges életmódról a családi kapcsolatokról, egészségügyi tanácsokat kapnak a résztvevők, ezenkívül a gyerekekkel együtt játszanak,
mondókákat tanulnak, apróbb dolgokat készítenek egy játszóház-vezető irányításával.

Idén június második felében nagy létszámmal működött a nyári foglalkoztatás:
az általános iskolások agyagoztak, szőttek, gyöngyöt fűztek, különféle ajándéktárgyakat készítettek.

A nyár folyamán felújítási munkálatok lesznek a Házban, az óvoda megrepedt falának kijavítása, az emeleti termek parkettázása halaszthatatlanná vált. Ha sikerül megszerezni a lépcsőház festésére az anyagi támogatást (pályázat, adományok), akkor még ebben az évben azt is megcsináltatjuk.

Anyagi helyzetünk:
A Ház fenntartásához szükséges összeget a terembérleti díjakból teremtjük elõ, a különféle programokra pedig pályázati úton próbálunk támogatást szerezni. Lehetõségeinkhez képest igyekszünk az egyházközség és a cserkészek programjait támogatni. A megemelkedett energia árak Alapítványunknak is sok nehézséget okoznak. A Pasaréti Ferences Alapítvány ezúton is szeretné megköszönni minden kedves adakozónak adományát, amivel a Ház m?ködését és programjait támogatja.

Programjainkról mindig hírt adunk a faliújságon, illetve a vasárnapi hirdetésekben. Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklõdõt!

A Pasaréti Ferences Rendház hírei

Amennyiben támogatni kívánja alapítványunkat, köszönettel fogadunk adományokat a 10403181-31810915-00000000-as bankszámlaszámon. Programjainkra minden kedves testvérünket szeretettel várjuk! Rendezvényeinkkel kapcsolatos kérdéseikkel keressék Rõder Juditot a (20) 519-8882-es telefonszámon, vagy írjanak a pfa@pfa.hu e-mail címre.

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség