Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Hét Láng Közösség
Bekerült: 2005.11.29.
Megnyitva 3977. alkalommal

Kategória: Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyházmegye: Esztergom-Budapest
Település: Budapest
Lelkiség: Karizmatikus

Weboldal: http://www.karizmatikus.hu/7lang.htm
(Innen látogatták: 1294 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Lelkipásztorok, szerzetesek
Kovács Gábor dr.
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Katolikus hitvédelem és megújulás

Bemutatkozás:
Az 1988-ban alakult Hét Láng Közösség alapeszméje Jel 4,5-ből fakad: "Hét fáklya égett a trón előtt: Isten hét szelleme." A hét a teljesség száma. A Szentlélek teljességében lángolva állni Isten trónja előtt: ez a közösség értelme és létjogosultsága. Isten imádására vagyunk. A közösség középpontjában a föltámadt Jézus áll.

Célunk határozza meg tevékenységünket. Kezdetben sokfélét akartunk: kontemplatív szerzetesi csoportot, evangelizációs centrumot Budapesten, lapkiadást és így tovább. "Ne irgalmazzak Ninivének, a nagy városnak?" (Jón 4,11) - ez a bibliai mondat vezetett bennünket 1992-ben kosdi együttlakásunk fölszámolásához és működésünk Budapestre összpontosításához. A másik fontos üzenet: "Menj be a városba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned" (Csel 9,6). A városba vonulás azonban hivatáskrízisekkel esett egybe, közösségünk létszáma ötödrészére apadt, s közben más közösségek nálunk jobban kezdték csinálni, amit mi elképzeltünk. Ekkor, ismételten, ezt a figyelmeztetést kaptuk a Szentírásból: "Építsétek fel a templomot, hogy kedvemet és dicsőségemet találjam benne" (Agg 1,8). Imádságban azt mutatta az Úr, hogy ez a felhívás nem csupán a lelki templom, a közösség építésére vonatkozik, hanem az imádás helyének fizikai kialakítására is. Engedelmeskedtünk. Bár pénzünk nem volt, 2003-ban, váratlan események nyomán, amelyekben Isten kezét látjuk, berendezhettünk egy kisméretű, ideiglenes oratóriumot. A benne folyó ima, úgy gondoljuk, hatékony szerepet játszik Budapest és az ország evangelizációjáért folyó szellemi harcban. Bízunk benne, hogy ez csupán az első lépés, és a budapesti Oratóriumról született víziónk megvalósul.

A közösségnek jelenleg tizenhárom tagja van, továbbá vannak barátaink, akiket meghívunk programjainkra, de nem tagok. Vannak celebsz és családos, szigorú szabályok szerint élő (fogadalmas) és csak a közösség lelkiségére elkötelezett tagjaink. A világban élünk, ám egész életünk imádás, amely nagy lángra lobban a zsolozsmában és a kötetlen imaösszejöveteleken. Nyílt összejövetelt havonta egyszer tartunk (Zikkaron), továbbá évente egyszer nyílt lelkigyakorlatot. Ezenfelül szívesen meghívjuk vasárnap este az oratóriumba azokat, akik szeretnének együtt zsolozsmázni velünk. Isten rajongói vagyunk. Azokat hívjuk a közösségbe, akik égni akarnak.

Állandó és tervezett programjaink a következők:

1. Szeretettel hívunk mindenkit a vasárnap esti 8 órás misére a Ferenciek terére. A misét a közösség vezetője, Dr. Kovács Gábor atya mutatja be és lehetőség van aktív közreműködésre, ministrálásra, felolvasásra is.
2. A közösség lelkiségével szimpatizáló testvéreket szeretettel hívjuk a mise előtt este 7 órakor közösen végzett zsolozsmánkra (Sajnos az oratórium, ahol zsolozsmázunk nagyon pici, max. 3-4 vendégnek elegendő a hely)
3. Mindenkit várunk az Apáczai Csere János Gimnáziumba (V.ker. Papnövelde u., a szemináriummal szemben), ahol minden hónap 3. péntekjén este 6-8-ig Zikkaront, közbenjáró, gyógyító és dicsőítő imaszolgálatot tartunk.

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség