Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Pasaréti Ferences Alapítvány
Bekerült: 2006.11.17.
Megnyitva 2087. alkalommal

Kategória: Alapítványok
Egyházmegye: Esztergom-Budapest
Település: Budapest-Pasarét
Szerzetesrend: Ferences Rend (OFM)

Weboldal: http://www.pfa.hu
(Innen látogatták: 1843 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Szerzetesrendek, rendházak
Kisebb Testvérek Rendje (ferencesek)

Bemutatkozás:
A szervezet bemutatása

A Pasaréti Ferences Alapítvány közhasznú alapítvány, melynek céljai:
szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása
nevelés és oktatás, képességfejlesztés,
ismeretterjesztés,
kulturális tevékenység
diák- és tömegsport tevékenység.

Az Alapítványt a Kapisztrán Szent Jánosról nevezett Ferences Rendtartomány hozta létre 1999-ben, hogy a környék jószolgálati feladatait ellássa. Az ingatlan tulajdonosa a rendtartomány.

Az Alapítvány székhelye a Kájoni János Közösségi Ház, mely Pasaréten, a Szilfa utca 4. sz. alatt, kertes ingatlanon található. A Házban működik a Testvérkék Ferences Óvoda, valamint a Gondviselés Háza idősek napközi otthona.

E két intézmény fenntartásához az alapítvány – az alapító okiratában lefektetett irányelvek szerint - hathatós segítséget nyújt.

Az Alapítvány programjai:


Családsegítés:
· általános iskolás korú gyerekek nyári szünidős foglalkoztatása, (agyagozás, matinék, játszóházak, nyári táborok stb.)

· Fiatalok programjai: Heti 32 órában különféle foglalkozások (kézműves szakkör, testnevelési foglalkozások, klubok, egyetemi előkészítő tanfolyamok)


· Baba-mama klub minden szerdán délelőtt kismamák jönnek gyerekeikkel. A klubot Dr. Rochlitz Zsuzsa orvos vezeti. A foglalkozásokon szó esik az egészséges életmódról a családi kapcsolatokról, egészségügyi és mentálhygiénés tanácsokat kapnak a résztvevők, ezenkívül a gyerekekkel együtt játszanak, mondókákat tanulnak, apróbb dolgokat készítenek egy játszóház-vezető irányításával.


Nevelés és oktatás:
· a Zene Mindenkié Egyesület az Alapítvánnyal együttműködve értelmi fogyatékos fiatalok zenetanítását végzi a Házban.
A fogyatékos gyermekek szüleinek is szerveztünk az elmúlt évben szülőklubot.

Kulturális programok
Az Alapítvány által működtetett Kájoni János Közösségi Ház az elmúlt két évben a következő kulturális programok helyszíne volt:
· Kiállítások 2006-ban: Balajti András akvarell kiállítása, Kilián Istvánné olajfestményeinek kiállítása, Örmény gyökerek - az örmény kisebbség kiállítása, Daradics Árpád: Vörös történetek - 1956-os emlékkiállítás, december 9áén nyílik Gulyás Zsolt festőművész Hit Krisztusban c. kiállítása (olajfestmények

· Hangversenyek: A Zene Mindenkié Egyesület fogyatékos fiataljainak
hangversenyei, a Pasaréthez tartozó előadóművészek hangversenye, Bárdos
Lajos Zenei Hetek hangversenyeinek helyszíne, Regenhardt Zsuzsanna hegedűművész önálló estje,Kodály Zoltán Kórusiskola tanárainak komolyzenei hangversenyei, több jótékony célú hangverseny és színielőadás.
· Filmklub: Sárosi Attila filmesztéta vezetésével minden hónap harmadik péntek estéjén értékes filmalkotásokat nézhetnek meg az érdeklődők. Az idei téma: Testvérek filmen
Egyéb:
· A Kájoni János Ferences Ház ad otthont az évente kétszer megrendezendő véradásnak, mellyel egyidejűleg a Civitan Help Egyesület sérült fiataljai által nevelt virágok vására is folyik.

· Ugyancsak az Alapítvány által működtetett Kájoni János Ferences Ház a színhelye a jótékonysági bazárnak, amely idén 15. alkalommal kerül megrendezésre. A jótékonysági bazár bevételéből a környék idős emberei és nagycsaládosai kapnak karácsonyi pénzadományt .

· Szünidei matinék: az általános iskolásoknak szervezzük nyáron és a téli szünetben egyaránt.

Anyagi helyzetünk: A Pasaréti Ferences Alapítvány független civil szervezet. Az Alapítvány által működtetett Kájoni János Ferences Ház működéséhez, fenntartásához, a programok szervezéséhez sem állami, sem önkormányzati, sem egyházi támogatásban nem részesül. Fenntartásunkhoz a szükséges anyagiakat pályázati úton elnyerhető támogatásokból és a termek bérbeadásából, valamint adományokból fedezzük.Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség