Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium
Bekerült: 2009.06.01.
Megnyitva 1273. alkalommal

Kategória: Oktatási intézmények
Egyházmegye: Eger
Település: MISKOLC
Szerzetesrend: Jezsuita rend (SJ)
Iskolatípus: Középiskolák és gimnáziumok

Weboldal: http://www.jezsu.hu
(Innen látogatták: 2239 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Jelenleg nincs.

Bemutatkozás:
A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium kapuit 1994-ben nyitotta meg. Nyolc- és négyosztályos középiskolánk a jezsuita nevelés hagyományaira és a külföldi jezsuita partneriskolák tapasztalataira épít. Ennek szellemében a diákok felvételire történő előkészítésén túl célul tűzte ki az igényes, széles körű általános műveltség megszerzését, elkötelezett hitbeli nevelést, a közösségi-szociális érzékenységre és aktív közéletiségre való felkészítést.
Nevelési ideálunk az egyén teljes képzését szolgálja. Hangsúlyozza minden egyes diák személyes kisérését és az egyéni kezdeményezés fontosságát. Ez a világos értékekre irányítja a figyelmet, bátorítja a helyes önismeretet, és hozzásegít a világ reális és pozitív elfogadásához. Fejleszti azt a készséget, hogy szabadon és kritikusan tudjunk ítéletet mondani, valamint keresztény felelősséggel döntést hozni életünkről.
A jezsuita szociális elkötelezettség hagyományát követve a magas követelményű tanulmányokat és a sokszínű szabadidős programot fogja össze a Gimnázium keresztény nevelési programja, mely a személyes törődésre építve, korosztálynak megfelelően kínál segítséget hit- és személyiségfejlődés növekedésének útján.
Ezért a küldetésért végzi szolgálatát a négyszázötven éves jezsuita rend, illetve az idén a százéves magyar jezsuita provincia és a tizenöt éves Jezsuita Gimnázium.

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség