Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Vác
Bekerült: 2003.07.25.
Megnyitva 4284. alkalommal

Kategória: Oktatási intézmények
Egyházmegye: Vác
Település: Vác
Iskolatípus: Felsőoktatási intézmények

Weboldal: http://www.avkf.hu
(Innen látogatták: 3391 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Templomok
Belvárosi Nádi Boldogasszony kegytemplom Gyula
Egyéni bemutatkozások
Hajnal Péter

Bemutatkozás:

Hitre, tudásra, hivatásra nevelünk
Jelmondatunk: CARITATE ET CONSTANTIA

      Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola csodálatos barokk környezetben, Vác városában működik. A főiskola épülete a püspöki palota szomszédságában van, a hatalmas szellemi örökséget képviselő egyházmegyei könyvtár mellett, közel a Dunához. A székesegyház, a székesegyház előtti tér és az átellenben lévő Piarista Gimnázium, a tőszomszédságban található Karolina Katolikus Általános Iskola (gyakorlóiskolánk) jelenti azt a környezetet, amelyben az intézmény Vácott otthonra talált.

      A főiskola nappali, levelező és esti tagozatokon folytat képzéseket. Óvodapedagógus, tanító, hitoktató, hittanár, szociálpedagógus, katekéta-lelkipásztori munkatárs (BA) és kántor szakon folyik főiskolai képzés, vallástudomány szakon megindítottuk az egyetemi szintű bölcsészképzést is. Nemzetiségi pedagógus képzésünket nagyon fontosnak tartjuk. Német nemzetiségi óvodapedagógus- és tanítóképzésünket osztrák támogatással, kiterjedt német kapcsolatrendszerrel működtetjük. Romológia képzésünkhöz kapcsolódóan mind a lovári, mind a beás nyelv elsajátítására lehetőséget nyújtunk. A mi főiskolánk az egyetlen, amely minden pedagógusjelölt számára előírja a romológiai ismeretek elsajátítását. Kiemelten foglalkozunk cigány származású hallgatóinkkal, segítjük őket abban, hogy képzett szakemberekké váljanak. Tantárgyként is megfogalmazva minden képzésünket áthatja  a családok iránti felelősségünk. Főiskolánk egyik vonzereje a drámapedagógus képzés, amely a magyar hagyományokra építve kreatív, játékos, alkotó szellemű pedagógusok felkészítését végzi.
      Névadónk, Apor Vilmos püspök példáját követve kívánjuk védeni a társadalom legfontosabb egységének védelmét. Bízunk abban, hogy a családon belüli szülői szerepek vállalásához is sikerül segítséget adnunk hallgatóinknak. A felnőttképzésben nagyon fontosnak tartjuk a nevelőszülői képzéseket, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve végzünk. A vidék megtartó erejét, a környezet szeretetét is segítő képzéseink – a falusi turizmus, a Gönczöl Alapítvánnyal közösen tervezett képzéseink – erősítik az értékek megőrzésére irányuló törekvéseinket. Szociálpedagógus-képzésünkkel a váci egyházmegyei hagyományokhoz kapcsolódóan kiemelt szerepet kívánunk betölteni a szociális ellátás szakember-utánpótlást biztosító képzési és tudományos szakterületen.


Szilágyiné dr. Szemkeő Judit
rektor 

 

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség