Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Szentjánosbogár
Bekerült: 2005.03.27.
Megnyitva 2265. alkalommal

Kategória: Közösségek, lelkiségi mozgalmak

Weboldal: http://www.szentjanosbogar.hu
(Innen látogatták: 1776 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Szerzetesrendek, rendházak
Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Pilisvörösvári Szentjánosbogár Klub
Zenészek, együttesek
Lumen Christi
Egyéni bemutatkozások
Gyorgyovich Miklós (ifjabb)
Szita Lajos János

Bemutatkozás:
A Szentjánosbogarat Dunakeszin két plébánia több mint tíz családja hozta létre a 80-as évek második felében azzal a céllal, hogy saját gyermekeik részére tartalmas kikapcsolódást nyújthassanak keresztény körülmények között az általuk szervezett gyerekklubban. A szülők egy kiadványt is létrehoztak a gyerekek számára, melyet ők írtak és terjesztettek is egyben. A klubot, a kisújságot – valamint az időközben létrejött énekkart is – „Szentjánosbogár”-nak nevezték. Az újság ára pedig mindig 2 gombóc fagyival volt egyenlő.

1990-ben érkezett haza Kanadából „A Szív” c. újság, melynek akkori főszerkesztője, Sajgó Szabolcs SJ véletlen folytán megismerkedett a Szentjánosbogárral. Mivel a lapnak abban az időben nem volt ifjúsági rovata, Szabolcs atya „meghívta” erre a szerepre a dunakeszi kis újságot, amely így országosan is ismerté vált. A rovat célja volt, hogy közvetlen viszonyban álljon olvasóival, így aktív levelezést folytattak velük. A Szentjánosbogárnak akkora sikere lett, hogy 1991-ben egy nyári tábort is megszerveztek ezeknek a gyerekeknek Dunakeszin, melyen szép számmal meg is jelentek. A tábor is hatalmas sikerrel járt, így évről évre újból meg kellett szervezni. Az évek folyamán a jelentkezők létszáma is folyamatosan nőtt, így egy-két év után nem volt már elég egy helyszín, és szinte minden évben egyre több táborra volt szükség. Eddig megközelítőleg 70-80 településen fordultunk meg, egyes helyeken nem is egyszer.

Idén, 2004-ben öt helyszínen kellett gyermek- ill. kamasztábort és két helyszínen kellett ifjúsági tábort szerveznünk, nem beszélve az Ősbogártáborról, azaz a vezetők külön táboráról. Jövőre pedig valószínűleg még ennél is többre lesz szükség.

Közösségünkről sokkal bővebben - a szeptember óta folyamatosan frissülő - honlapunkon található információ.

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség