Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Keresztény Közéleti Akadémia
Bekerült: 2005.09.14.
Megnyitva 2247. alkalommal

Kategória: Alapítványok

Weboldal: http://www.kkaa.hu
(Innen látogatták: 2446 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Lelkipásztorok, szerzetesek
Kránitz Mihály dr.

Bemutatkozás:
A Keresztény Közéleti Akadémia 2004. februárjában jött létre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mellett.

Szervezetünk közéleti célokat elősegítő alapítvány. Elő kívánjuk segíteni a keresztény társadalmi tanítás és az ezen alapuló - kereszténydemokrata, keresztény-szociális - eszmerendszerek terjesztését, népszerűsítését, valamint a mai magyar társadalomban, közéletben való meggyökereztetését.

Szeretnénk a fiatal keresztény értelmiségi réteghez közel hozni azokat a közszereplőket, akik nem csupán tudományos szempontból felelnek meg a magasra emelt mércének, hanem az általuk vállalt és képviselt világnézet is közel áll a keresztény elvekhez. Össze kívánjuk gyűjteni a köz ügyei iránt nagyobb elkötelezettséget érző, tehetséggel megáldott fiatalokat, akiknek részben képzését is szeretnénk előmozdítani. Ösztöndíjakat hozunk létre az Akadémia profiljához tartozó kutatások előmozdítása érdekében. Nemzetközi kapcsolatokat kívánunk kiépíteni hasonló tevékenységet folytató külföldi intézetekkel, és a külhoni magyar szervezetekkel, egyházakkal.

Ugyanakkor terveink szerint lehetőséget biztosítunk arra is, hogy kétirányú, rendszeres és folyamatos információcserével az aktuális társadalmi problémákat az Akadémia körül tömörülő érdeklődők és szakemberek minél alaposabban megismerhessék, és ezáltal hathatósabban orvosolhassák. Kiadványainkkal és ismeretterjesztő tevékenységünk révén elő kívánjuk segíteni, hogy egyetemünk jelenlegi és volt hallgatói, ifjú kutatói és tapasztalt professzorai gondolataikat eljuttathassák a közvélemény minél szélesebb rétegeihez, valamint az azok megvalósítására képes döntéshozókhoz. A Katolikus Egyetem mellett együtt kívánunk működni más felsőoktatási intézményben tudásra szert tett keresztény fiatalokkal is.

A hatékonyság és a szakszerűség érdekében az Akadémián belül megkezdődtek a munkacsoportok létrehozása, terveink között szerepel egy országos kiterjedésű kutatói hálózat kiépítése. Feladataink végrehajtása során kiemelten támaszkodni kívánunk a keresztény civil szervezodések aktív részvételére, illetve igénybe vesszük a nyomtatott és elektronikus sajtó nyújtotta lehetoségeket.

Meggyőződésünk, hogy Magyarországon szükség van a hívő társadalom erejének kiaknázására, hatékony megszervezésére, tudásának és képességeinek tovább fejlesztésére, hogy választ adhassunk korunk régi és új kihívásaira.

Bízunk benne, hogy ezt a küldetést hatékonyan töltheti be a Keresztény Közéleti Akadémia.

Dr. Kránitz Mihály
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektor-helyettese
A Keresztény Közéleti Akadémia elnöke

valamint az Akadémia munkatársai

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Videó
Média az Egyházban, Egyház a médiában
Otthon a hazában - vidékfejlesztés, mezőgazdaság
Otthon a hazában - A keresztény közösség szerepe a települések helyi életében
Otthon a hazában - Közéleti fórum a foglalkoztatásról
Otthon a hazában - szociálpolitika keresztény szemmel
Otthon a hazában - közéleti fórum hazánk uniós tagságáról és gazdaságáról
Otthon a hazában - a hazaszeretetről


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség