Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Ima a reményért (Áldások, imádságok / Imádság - Hazáért, világi vezetőkért)
Bekerült: 2004.12.14. 09:48
Megnyitva: 2433. alkalommal

Mennyei atyánk, Szent István szobra előtt könyörgünk hozzád. Ő, a nagy király, amikor emberi tervei nem úgy sikerültek, mint ahogy ő eltervezte, elgondolta, mert meghalt a trónörökös, nem esett kétségbe. Tudta azt, hogy aki csak emberben bízik, csalódni fog, de aki Istenben bízik, nem csalatkozik. Ezért tette le országunk sorsát, jövőjét, népének életét a Nagyasszony, a Boldogságos Szűz Mária kezébe. Ezer éve ő vezeti, óvja, tanítja, védi népünket. Ha sokszor mi el is hagytuk a gyermeki kegyeletet, ő nem szűnt meg anyánk lenni.

Szent István szobra előtt összetört szívvel, de nem reménytelenül imádkozunk mi, sepsiszentgyörgyi magyarok. Bár emberekben csalódtunk, de hisszük, hogy Te, a történelem ura velünk vagy, s letörlöd bánatkönnyeinket, elesettségünkben megfogod kezünket, mert szent eleinkkel hisszük, hogy ki Istenben bízik, nem csalatkozik. Lehet, hogy kissé magabiztosak voltunk, de ma megtapasztaltuk újra, egyedüli reményünk, Isten, csak Te vagy. Áldj meg minden határon kívül rekedt magyart, de áldd meg minden anyaországi testvérünket is. Akik önhibánkon kívül vagyunk az anyaországon kívül, ne hagyj el, erősíts meg, vezess és szentelj meg. Anyaországi testvéreink szívét pedig tedd szerető szívvé, hogy Szent István népe együtt tudja zengeni dicséretedet, s a Nagyasszony oltalma alatt újra éljen és virágozzék nemzetünk. Szent István és a többi magyar szent közbenjárására ezt add meg nekünk a Te fiad, Jézus Krisztus által. Ilyen lelkülettel gyújtjuk meg most a hit és a remény gyertyáit, és mondjuk közösen a miatyánkot.

(Ezt az imát a vasárnapi népszavazás másnapján 2004. december 6-án a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébániatemplomban Szabó Lajos plébános mondta el a gyertyát gyújtó hívek előtt.)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség