Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Fájdalmas olvasó - szentírási idézetekkel (Áldások, imádságok / Rózsafüzérek)
Bekerült: 2005.03.09. 10:15
Megnyitva: 2049. alkalommal

Fájdalmas titkok - Bibliai helyekkel

RÓZSAFÜZÉR – (FÁJDALMAS titkok…)

(A Miatyánk előtt is bemondjuk a titkot… felolvassuk a szentírási részt és ez után kezdjük a tizedet… ---- a végén Dicsőség és ima következik… (az Ó Jézusom ima elmarad!)

1.     AKI ÉRETTÜNK VÉRREL VEREJTÉKEZETT

“Halálosan szomorú a lelkem. Maradjatok itt és imádkozzatok. Valamivel odébb ment és leborulva így imádkozott: Atyám, ha lehetséges, kerüljön el ez a kehely, de ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogyan te… Verejtéke, mint megannyi vércsepp hullott a földre…”

Miatyánk…

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek…

Ima: Jézus! Taníts, erősíts, hogy én is minden élethelyzetben úgy tudjak imádkozni, szenvedni, mint Te. Veled, Édesanyáddal együtt ki tudjam mondani: ne az én akaratom legyen!

2.     AKIT ÉRETTÜNK MEGOSTOROZTAK

“De hát mi rosszat tett? – Annál inkább ordították: keresztre vele! Akkor szabadon bocsátotta Barabást, Jézust pedig megostoroztatta…”

Miatyánk…

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek…

Ima: Jézus, Te semmi rosszat nem tettél, én annál többet. Bocsáss meg, legyél hozzám irgalmas és segíts, hogy egyre tisztább lelkiismerettel tudjak élni!

3.     AKIT ÉRETTÜNK TÖVISSEL MEGKORONÁZTAK

“A helytartó katonái bevitték Jézust a helytartóságra, s odagyűjtötték köré az egész helyőrséget. Megfosztották ruhájától, bíborszínű köntöst adtak rá. Tövisből koszorút fontak, fejére tették, jobb kezébe pedig nádszálat adtak. Aztán térdet hajtottak előtte és így gúnyolták: Üdvözlégy zsidók királya. Közben leköpdösték, fogták a nádat, s verték a fejét…”

Miatyánk…

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek…

Ima: Jézus! Gúnyolnak, nevetségessé tesznek, kínoznak… Te mindezt tűröd. Adj nekem is türelmet, hogy veled összefogva, a Te lelkületeddel tudjam fogadni az ellenem vétkezőket. Tudjak mindig megbocsátani…

 

4.     AKI ÉRETTÜNK A KERESZTET HORDOZTA

“Miután így csúfot űztek belőle, levették róla a palástot, s ráadták saját ruháját. Aztán elvezették, hogy keresztre feszítsék. Amint kifelé vonultak, találkoztak egy Simon nevű cirenei emberrel. Ezt kényszerítették, hogy vigye a keresztet…”

Miatyánk…

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek…

Ima: Jézus! Adj erőt, hogy minden nap fel tudjam venni keresztem és a Te lelkületeddel – nem panaszkodva, zúgolódva, másokat hibáztatva – tudjam hordozni. Add, hogy tudjak másoknak is segíteni a kereszthordozásban.

5.     AKIT ÉRETTÜNK KERESZTRE FESZÍTETTEK

“Keresztre feszítették, majd megosztoztak ruháján… Az arra menők káromolták… Jézus pedig mondta: Atyám, bocsáss meg nekik, hisz nem tudják, mit tesznek… Az egyik fölfeszített gonosztevő káromolta… a másik hozzá fordult: Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljön uralmad. Ezt válaszolta neki: Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban. Kilenc órakor hangosan fölkiáltott: Istenem, Istenem, miért hagytál el engem… Majd: Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet. E szavakkal kilehelte lelkét.”

Miatyánk…

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek…

Ima: Köszönöm Jézusom, hogy a kereszten is tanítottál… hogy értem is meghaltál. Köszönöm, hogy ezek után van értelme a szenvedésnek, a megbocsátásnak, a szeretetnek, hiszen ha Veled szenvedünk, ha Veled meghalunk, ha Veled szeretünk, Veled fogunk megdicsőülni is. Ámen.

 

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_Fjdalmas.doc (31 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség