Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Ima nemzetünk lelki megújulásáért (Áldások, imádságok / Imádság - Hazáért, világi vezetőkért)
Bekerült: 2006.03.05. 15:28
Megnyitva: 1538. alkalommal


A következő ima a fentiek szerint és Isten szavai, azaz bibliai ígéretei alapján készült, így Ő maga kezeskedik teljesüléséért. Imádkozzuk, Testvérek, hittel és erővel, együtt és egyénileg!Dicsőítünk Téged, Mennyei Atyánk, hálát adunk Neked országunkért, mert Te éppen itt, ezen a helyen áldasz meg minket: azon a földön, amelyet Te adtál nekünk (MTörv 28,8).

Most rendelésed szerint imádkozunk és könyörgünk minden emberért, különösen a nép vezetőiért, az elöljárókért, mindazokért, akiknek hatalmuk van felettünk, hogy békés, nyugodt életet élhessünk szentségben és tisztességben. Ez kedves a Te szemedben, mert azt akarod, hogy Egyházad békében, üldöztetés és félelem nélkül, szabadon hirdethesse nevedet, s így minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson (1Tim 2,1-4).

Uram, Te azt mondod, boldog az a nemzet, melynek Istene az Úr (Zsolt 33,12). Hisszük és valljuk, hogy Magyarországnak Te vagy az Ura, Istene: kérjük, add meg minél több honfitársunknak, hogy őbennük is valósággá váljék a Te uralmad! Ezért tégy minket alkalmassá és készségessé az örömhír hirdetésére, hogy sokan meghallják hívásodat, így alkalmuk legyen elfogadni Téged Uruknak, és sokasodjon a hívők száma! (ApCsel 6,7).

A Te szavad alapján hisszük, hogy vezetőink szíve a Te kezedben van, és ahová akarod, oda irányítod (Péld 21,1). Köszönjük, hogy a mi boldogulásunk érdekében ilyen kivételes, szerető figyelemmel fordulsz feléjük. Kérünk, adj ennek az országnak olyan vezetőket, akik hajlanak is elfogadni akaratodat, akik döntéseiket a Te szent irányításoddal hozzák meg, akiknek szemében utálatos a gonoszság, mert az igazságosság adja trónjuk szilárdságát (Péld 16,12).

Kérünk, tedd meg, hogy ellenségeink - a fásultság, a dologtalanság, a közöny, a szétszórtság, a reménytelenség, a depresszió, a jövőtlen gondolkodás, a szeretetlenség - meghátráljanak, elessenek, eltűnjenek színed elől és népünk köréből (Zsolt 9,4).

Dicsőítünk, Urunk, mert meghallgatod és megválaszolod imáinkat, amelyeket egy akarattal és a Te biztos, kinyilatkoztatott ígéreteidre támaszkodva terjesztünk eléd. Köszönjük, hogy megáldasz minket jókedvvel, bőséggel: mert előbb van a jókedv, a lendület, lelkesedés, a hit, a bizakodás, az odaszánás - és utána jön a bőség. Hozz reánk víg esztendőt, Istenünk!

Legyen meg a Te akaratod Magyarországon! ÁMEN

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_Ima nemzetnk lelki megjulsrt.doc (23 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség