Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Esti ima - Milliók adnak neked hálát ma este... (Áldások, imádságok / Imádságok - Esti imádságok)
Bekerült: 2004.03.23. 12:55
Megnyitva: 7610. alkalommal

Milliók adnak neked hálát ma este, Atyám, hogy egész héten dolgozhattak szeretteikért, s most néhány derűs perccel tovább időzhetnek családjuk körében. Hisz holnap nem vár bennünket bánya, gyár, hivatal, iskola. Holnap nincs rohanás, nincs hajsza a percekért, verseny a méterekért.
Holnap a te békéd uralkodjék a szívekben. Béke és megértés, amelyből majd többet kell vinnünk magunkkal a jövő hétre.
Mielőtt nyugovóra térnék, megköszönöm, Atyám, a jóságot, szeretetet, melyet szüleim, testvéreim, barátaim által ajándékoztál nekem ezen a héten.
Kérlek, adj ma szeretteimnek, közeli s távoli ismerőseimnek, a föld minden lakójának csendes, békés, meghitt estét!
Kísérd el útjukon azokat, akiknek a mai este sem hoz pihenést, mert dolgozni kell menniük. Töltsd el mély hivatástudattal, megértéssel, meleg emberszeretettel azokat, akiknek az éjjel talpon kell lenniük: az orvost, az ügyeletes nővért, a mentős-sofőrt, a vasutast, a rendőrt és a tűzoltót? mindenkit, aki ma éjszaka szolgálatban lesz.
Küldj néhány vigasztaló gondolatot azoknak, akik ebben az órában súlyos gondokkal küszködnek. Bocsáss egy reménysugárt a magányosoknak, a mindenkitől elhagyottaknak, a börtönének cellájában sínylődő rabnak.
Légy, Atyám, azokkal, akiknek testi és lelki szenvedésére ez az este sem hoz enyhülést, akiknek ma éjszaka kell megvívniuk haláltusájukat.
Állítsd meg azok kezét, akik mindenben csalódva, mindenkiből kiábrándulva valami végzetesre és visszavonhatatlanra készülnek! Küldj melléjük valakit az utolsó percben, vagy akár csak egy fölvillanó emléket is, ami eltéríti őket szándékuktól!
Adj, Uram, örök nyugodalmat azoknak, akik már nem érhették meg ezt az estét, és vigaszt mindazoknak, akikhez valaki mától kezdve sohasem tér vissza többé.
Szűzanyám, oltalmadba ajánlom ezt az egész világot minden szenvedőjével és megbékéltjével, minden csüggedőjével és örvendezőjével.
Ámen.

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség