Főoldal Újdonságok Fórum
INFORMÁCIÓS OLDAL

Ha a Plébánia használata közben valami nem működött, például nem kaptál emailt, egy funkciót nem tudsz használni, vagy kérésedre, kérdésedre nem érkezett válasz stb., akkor érdemes ezen az oldalon körülnézni. Itt ugyanis azokat az információkat találod, amelyek segíthetnek megérteni a rendszer működését, segítséget nyújtanak a használatához, vagy magyarázat arra, hogy miért nem kaphattad meg az automatikus email értesítőt.

Gyakori problémák, megoldások:

A KépHangTár lejátszás nem működik, a szolgáltatás megszűnt

Regisztráció nem működik, mivel a kapcsolódó szolgáltatások már nem működnek

Nem tudom meghallgatni/megnézni a KépHangTár anyagait

Az anyagok lejátszásához számítógépedre telepíteni kell a RealPlayer nevü ingyenes programot valamint gépednek beüzemelt hangkártyával és hangszóróval kell rendelkeznie. A program internetröl való letöltéséhez találsz linket a KépHangTár oldalán.

A program helyes telepítése esetén a dalok ill. elöadások címeire kattintva automatikusan ki kell nyilnia a lejátszóprogram saját ablakának. Sikeres kapcsolat esetén (amit a buffering felirat jelez a lejátszó alján) a lejátszásnak néhány másodpercen belül el kell indulnia.

Lehetséges, hogy a kapcsolat felépülését ill. az anyagok átvitelét a munkahelyi tüzfal megakadályozza. Ekkor megpróbálhatod átállítani lejátszódban az adatátviteli protokolt, ami ugyan egyes anyagok rosszabb minöségü vételét eredményezi, de bizonyos körülmények között lehetövé teszi a lejátszást. Ehhez kattints a lejátszó "View" menüjére és itt válaszd a "Preferences" majd a "Transport" / "RTSP Settings" / "Use HTTP only" pontokat vagy ugyanitt
a "Transport" / "Automaticlly..." lehetöséget.

Ezen kivül konzultálhatsz a helyi informatikussal, mert szükség lehet a "Proxy" adatainak beállítására (ez a "Transport" fül mellett található) vagy kipróbálhatod a "Use my web browser's..." beállítással.

Nem tudok regisztrálni, belépni

A regisztráció folyamata:
1. A regisztráció oldalon megnézed a házirendet
2. Amennyiben elfogadod, kitöltöd a kérdőívet, beírod (legalább a kötelező) adataid
3. Az adatokat elküldve (helyes emailcím esetén) a rendszer emailen értesítést küld, amelyben elküldi az első belépésnél szükséges megerősítő kódot is.
4. Valamelyik "zárt" oldalon (pl. a főoldalon) beírod a regisztrációnál választott nevet és jelszót.
5. Az első belépés alkalmával ezek után még nem enged be, hanem megkérdezi a megerősítő kódot, amit emailben kaptál.
6. Belépsz, a regisztrációd sikeres, innentől már csak a neved és jelszavad használatára lesz szükséged.

Hibalehetőségek:
1. A kötelező adatokat nem (vagy nem jól) töltötted ki, ilyenkor hibaüzenetet küld a rendszer, addig nem léphetsz tovább.
2. Elgépelted az email címedet, így nem kaptad meg az értesítő levelet a megerősítő kóddal.
3. A megerősítő kód 8 számjegy, 1 betű és ismét 8 számjegy. Előtte, utána nincs szóköz!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség