Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Katolikus Ifjúsági Mozgalom - KIM
Bekerült: 2012.03.19.
Megnyitva 4374. alkalommal

Kategória: Egyesületek
Település: Budapest

Weboldal: http://kim.katolikus.net
(Innen látogatták: 3756 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Plébániák
Belvárosi Főplébánia
Lelkipásztorok, szerzetesek
Nobilis Márió
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Taizé
Egyesületek
Ökumenikus Ifjúsági Iroda
Oktatási intézmények
Hajnalcsillag Katolikus Óvoda
Egyéni bemutatkozások
Esztergom-Budapesti érsekség

Bemutatkozás:

A KIM országos ifjúsági társadalmi szervezet, mely egyesület formájában alakult meg 1989-ben abból a célból, hogy a katolikus ifjúság érdekeit országos fórumokon képviselje. Országos, egyházmegyei és helyi katolikus ifjúsági megmozdulásokhoz társadalmi-szervezeti és pénzügyi-technikai háttér biztosításában szeretne segíteni. Ennek az érdekképviseletnek az ellátásához rendelkezik a Püspvki Kar hivatalos támogatásával.

A KIM képviselhet, felölelhet minden olyan kezdeményezést, amikor a katolikus fiatalok (hitoktatáson való részvételen kívül) megmozdulnak közös céljaikért. Műsor szervezése a plébánián (helyi szint), vagy szomszédos templomok közötti kispályás focibajnokságok szervezése (területi szint). Délpesten és Rákosmentén évek óta működnek az espere{ség fiataljait összefogó KIM csoportok. Egyházmegyei szinten ifjúsági vezetőképzést szervez az mgyesület Apostoliskola néven. Az egyházmegye megbízásából évek óta a KIM szervezi a pünkösdhétfoi "Karizmák Ünnepét" és az orszégos katolikus ifjúsági zarándoklatokat. Az Ifjúsági Világtalálkozókra és a Taizé-i nyári és év végi zarándoklatokatokra való utazást szervezi, bonyolítja. Nyaranta táborokat, továbbképzé{eket szervezünk országos meghirletéssel. 

 Egyetemesség, alulról építkezés, szubszidiaritás, együttmuködés. 

 A helyi, területi kezdeményezések önállóságát elismerve, támogatva és felvállalva. Cél, hogy a KIM-en keresztül a helyi csoportok más katolikus fiatalok kezdeményezésérol is értesüljenek. Ezek ismerete bátorítást adhat nekik, növelheti cselekvési kedvüket és növelheti a Katolikus Egyház társadalmi szerepét helyi és országos szinten egyaránt. A KIM nem akar mindenáron új struktúrákat kialakítani. A már meglévő kezdeményezéseket, mint a katolikus ifjúság megmozdulásait szeretné a katolikus ifjúság mozgalmának, azaz KIM-oek tekintetni. Természetesen bátorítani szeretnůnk új csoportok létrejöttét is, ha azt a helyi fiatalok is saját megmozdulásuknak érzik és szervezését felvállalják. Az elmúlt ydoben több ilyeore is volt példa, alakulóban vannak a szentendrei, nyergesújfalui és a zuglói csoportok. Szeretnénk megéreztetni a helyi katolikus fiatalokkal, hogy nincsenek egyedül kezdeményezéseikkel, helyi aprónak tűnő tetteik is társadalomformáló erővel bírnak. A fiatalok elérését,0a helyi csoportok működését infrmációval, képzéssel, pályázatírási és anyagi segítséggel igyekszünk támogatni. Ennek elősegítésére regionális ifjúsági irodák kialakítása van golyamatban.

EGYÉNI TAGKÉNT (résztvevőként a programokon, vagy önkéntesen a lebonyolításukban)

ÖNÁLÓ CSOPORTKÉNT (most alakuló, vagy már műk÷dő helyi, plébániai csoport)

JOGI SZEMÉLYKÉNT (már meglévő egyesületek, ha egyetértenek a KIM céljaival és tevékenységével és részt vállalnak a katolikus fiatalok érdekeit képviselő összefogásban.)

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség