Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Juhász Zoltán és Juhászné S. Aranka
Bekerült: 2002.05.31.
Megnyitva 6109. alkalommal

Kategória: Zenészek, együttesek
Település: Miskolc
Lelkiség: Karizmatikus

Kapcsolódó vendégek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Katolikus hitvédelem és megújulás

Bemutatkozás:
1967-től zenélek zenekarokban. 1973-ban Miskolcon a diósgyőri stadionban volt egy popfesztivál, ahol mint egyedüli vidéki zenekar léptünk fel. Az együttes neve Ex-vér volt. Ekkor valamennyire országosan is ismertté váltunk. Anyagi okok miatt nem tudtam Budapestre költözni, pedig az igazi ismertséghez akkoriban ez szükséges lett volna. Folytattam tehát miskolci zenekarokban. 1975-től Aranka is bekerült a zenekaromba énekesnőként. Jelenleg is részt vesz a zenei szolgálatban, sőt zenét is szerez. 1977-ben abbahagytuk a zenélést, mert ekkor vártuk első gyermekünket. Mikor 1995-ben újra elővettem a gitárt csináltam néhány felvételt stúdióban, a lányom és én énekeltünk, a zenét én játszottam fel. Ekkoriban mégcsak keresõ ember voltam, a szövegek is ezt tükrözik. Jézus azonban már ekkor is hatott rám. Ezek a dalok más formában nem jelentek meg, csak ebben az internetes gyûjteményben adom közre Miért vágysz a fény után? címmel.

1996-ban tértem meg, egy Szentlélek szeminárium közben találkoztam Jézussal. Ezután érlelődött meg bennem, hogy kéne írni egy rockoperát. Tudtam azonban, hogy nem vagyok képes ennek a szövegét megírni, ezért feleségemet kezdtem biztatni erre, amit ö fél év múlva el is kezdett. Ezután olyan gyorsan történtek a dolgok,hogy számomra nyilvánvalóvá vált, a darab valódi szerzője a Szentlélek. Kb. 2 hét alatt elkészült a mű. Kb. 2 hónap alatt elkészült a zenei alap. S mivel akkoriban meghívtak zenélni egy énekkarba, kb. 4 hónap alatt bemutatásra készen állt a csapat. 1997 Pünkösd vasárnapján volt a bemutató a miskolci Hősök terén. Kb. 1000 ember hallgatta meg ekkor a rockoperát. Az énekkar neve Gyertyaláng volt. Ezzel a gárdával 8-10 előadást csináltunk, voltunk Erdélyben is. Az előadók közül sajnos ketten már meghaltak. Mindketten egymástól függetlenül autobalesetben. A nevük Arany János és Bényi Anita. 2000-ben a rockopera egy rövidített 1 órás változatát megtanulta a miskolci Cédrus énekkar. Ez az énekkar ma is aktívan működik. 4 előadást élt meg velük a darab. 2001 Húsvétjára megtanulták a mű rövidített változatát a bükkszentkereszti fiatalok is, Pünkösdre pedig a teljes változatot is bemutatták. Ez év nyarán Erdély több városában is előadtuk a darabot. Ezzel a csapattal 7 előadást tartottunk. 2002-re is van már több meghívás, remélem, hogy sikerül ezeknek eleget tenni. Az első előadásokat és a kazetta megjelenését a Minorita szerzetesek támogatták. A jelenlegi csapat támogatói a bükkszentkereszti Szent Ferenc Kisnővérei.

Jelenleg zongorahangoló kisiparosként dolgozom. Van egy bányamérnöki diplomám. A katolikus karizmatikus megújulásban általában zenei szolgálatot végzek. Két felnõtt gyermekünk van.
Feleségem és a dalok szövegírója Juhász Zoltánné, Aranka. 1995-ben tért meg. Előtte természetgyógyászként dolgozott. Ma a természetgyógyászat veszélyeiről tart előadásokat keresztény embereknek. Elvégezte a hittanári szakot a Pázmányon és jelenleg főfoglalkozású hitoktatóként dolgozik. A katolikus karizmatikus megújulásban az Országos Tanács és az Nemzeti Solgáló Bizottság tagja. Mindketten a Betlehem nevû közösségbe tartozunk, melynek tagjait a Szent Ferenc Kistestvérei, Kisnővérei és családok alkotják.

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Könnyűzene
Bűneid bocsánatot nyernek
Miért vágysz a fény után? (Dalok 1975-95-bõl)
Keresztút
Szentlélek jöjj! Válogatás a katolikus karizmatikus megújulás dalaiból 2.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség