Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Monostor Család-egyesület
Bekerült: 2002.06.14.
Megnyitva 1713. alkalommal

Kategória: Egyesületek
Egyházmegye: Esztergom-Budapest
Település: Szigetmonostor

Kapcsolódó vendégek
Jelenleg nincs.

Bemutatkozás:

A egyesületünk két feladatot vállalt fel. Egyrészt a szigetmonostori katolikus plébánia felújítása révén az épületben egy un. családközösségi központ, vendégház kialakítása a célunk. Ezzel igen jól állunk, már idén is szép számmal látunk vendégül családcsoportokat és közösségeket. A szobák és az épület kifejezetten családok fogadására lett kialakítva, a férőhely 38fő. A szobák hat és nyolc férőhelyesek, és ezenkívül négy közösségi helyiségben szeparált foglalkozások megtartására van lehetőség. Bár már jönnek közösségek idén is, azonban a kulcsrakész állapot jővő nyárra várható...

Másik említésre méltó kezdeményezésünk a Monostori Családünnep rendezvény. A programunkat általában tematikus jelleggel szervezzük.

Az első alkalommal, 1998 - ban fogalmaztuk meg ezeknek az ünnepi alkalmaknak a mottóját: „ ... Együtt jónak is könnyebb lenni...”, és a célunkat, hogy „... szeretnénk családjaink erkölcsi, lelki magújulását azzal elősegíteni, hogy segítjük a családok együttműködését, családközösségek szerveződését...”.

Második alkalommal,1999 - ben ehhez azt is hozzátettük, hogy ez nap akkor „...lesz számunkra is ünnep, ha történik valami, ami családjainkat megerősíti hivatásukban. Ezért hívunk mindenkit programjainkra, főleg családostul,... mert arra  szeretnénk mintát adni, amit a családok otthon is folytathatnak...”.

2000 - ben, a Jubileum és a Millennium évében a házasság és a család üdvösségre vezető szerepét „...az első magyar szentcsalád: Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre sugárzó életét...” szemlélve értékeltük, és döbbentünk rá, hogy mindannyiunk számára „... a legfontosabb kérdésnek annak kell lennie, hogy a mi családunknak, és azon belül nekem, mint anyának,  vagy apának, vagy gyermeknek miben kellene megváltoznom, hogy mi is szent család lehessünk...?”

Ezek után döntöttünk úgy 2001 - ben, hogy a soron következő esztendőkben a családi élet Isten által megszentelt szereplőit külön-külön  szemlélve igyekszünk a saját szerepünket is közelebbről megnézni. Elsőnek „... a családok szívét, az igazi feleség és édesanya szerepét... Árpádházi Szent Erzsébet életén keresztül ...” próbáltuk kibontani, tovább keresve a választ az előző esztendőben megfogalmazott kérdésre: „... nekem miben kell megváltoznom...?”

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Jelenleg nincs.


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség