Főoldal Újdonságok Fórum
Plébániák
Templomok
Szerzetesrendek, rendházak
Lelkipásztorok, szerzetesek
Közösségek, lelkiségi mozgalmak
Egyesületek
Alapítványok
Oktatási intézmények
Könyvesboltok, kiadók
Zenészek, együttesek
Egyéni bemutatkozások

vendegszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
VENDÉGSZOBA

Effata együttes
Bekerült: 2002.04.15.
Megnyitva 16634. alkalommal

Kategória: Zenészek, együttesek
Egyházmegye: Szeged-Csanád
Település: Szeged

Weboldal: http://www.ofanet.hu/Fooldal/egyuttesek/effata/effata.htm
(Innen látogatták: 3255 alkalommal)

Kapcsolódó vendégek
Alapítványok
"Örömteli Fény" Alapítvány

Bemutatkozás:

Az EFFATA együttes 1995-ben jött létre Szegeden, a felsővárosi plébánia ifjúsági énekkarából. Az énekkar ekkor már öt éves múltra tekintett vissza. Legfőbb tevékenysége a templom vasárnap esti szentmiséinek zenei szolgálata volt, e mellett rendszeresen szerepelt műsoraival a tarján telepi idősek otthonában, ifjúsági rendezvényeken, valamint Szegeden az értelmi fogyatékosok intézetében és korházakban is.

Az együttes a Bibliából vett EFFATA -"Nyílj meg!"- arámi szót választotta nevéül, s azóta e Jézus felé való megnyílást hirdeti.

1995-ben a hiteles és őszinte evangelizációra való törekvés, valamint a kidolgozottabb, igényesebb zenei megszólalás vágya vezette az énekkar tagjait komoly változtatások meghozatalára. Az addigi szegényes zenei kíséret zenész barátainknak köszönhetően kibővült, és repertoárunkba számos saját, új dal is bekerült. Dalaink Isten megbocsátó, felemelő, megújító szeretetéről, kegyelméről, a Szentlélek életformáló erejéről, hétköznapi tapasztalatainkról, hitünkről szólnak, egyszerűen és vidáman.

Az EFFATA együttes 1996 óta az ország számos városában, falujában énekelt, valamint résztvevője volt több keresztény könnyűzenei fesztiválnak is.

Az első EFFATA CD lemez és műsoros hangkazetta 1999. május 8-án, Szegeden a felsővárosi templomban került bemutatásra. Az "ÖRÖMTELI FÉNY" című albumot az AGAPE könyvkiadó adta ki. 1999. májusában az együttes tagjai, és barátai létrehozták az "ÖRÖMTELI FÉNY" ökumenikus, ifjúsági, kulturális és karitatív célokat támogató alapítványt.

Képek a vendégről:

Kapcsolódó hírek
Jelenleg nincs.
Kapcsolódó zenei albumok, előadások
Könnyűzene
Örömteli fény
Megváltó született!
Videó
Örömteli fény - videó


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség